

pá 12. 12.
|Barometr Dining
HIBACHI GRILL DAYS
Přijďte ochutnávat Yakitori speciality z tradičního japonského grilu a zapíjejte je skvělými naturálními víny, které k nim náš sommelier Marek vybral. Join us for Yakitori specialties from the traditional Japanese grill and accompanied by natural wines selected by our sommelier, Marek.
Čas a místo
12. 12. 2025 15:00 – 13. 12. 2025 22:00
Barometr Dining, Sázavská 807/14, 120 00 Praha 2-Vinohrady, Česko
O události
Přijďte ochutnávat speciality z tradičního japonského grilu a zapíjejte je skvělými naturálními víny, které k nim vybral náš sommelier Marek.
Hibachi grill je tradiční japonský přenosný gril na dřevěné uhlí, který se používá k rychlému grilování masa, ryb a zeleniny. Tradičně se ke grilování používají uhlíky ze stromu liči, které dodává grilovaným pokrmům unikátní aroma a my jej budeme používat také.
Yakitori je populární japonský pokrm, který se skládá z malých kousků kuřecího masa (nebo i zeleniny či vnitřností) napíchnutých na bambusové špejle a grilovaných nad dřevem uhlím, typicky potíraných sladko-slanou omáčkou tare, tvořenou ze sójové omáčky, mirinu, saké a cukru, což jim dodává charakteristickou chuť. Je to oblíbená pochoutka v japonských izakayách (hospůdkách) i pouliční jídlo, která kombinuje jednoduchost a intenzivní umami chuť.
MENU:
Yakitori špízy
Negima – kuře + jarní cibulka